New Contract Award

This prestigious new pavilion and clubhouse is a scheme that was procured via a competitive Design & Build tender process and will satisfy one of the Section 106 requirements of David Wilson’s large residential development at Great Denham, south of Bedford.

S.A.C. will lead the construction of this accommodation over two storeys. The construction includes traditional strip footings and a mix of beam & block as well as traditional timber on the first floor. CHP heating and UPVC windows, extensive car parking and a multi-use games area. The 39-week building period allows time to complete all of this as well as external landscaping.

The building itself will provide an entrance foyer as well as a kitchen & café on the ground floor. The first floor will feature a three-bed ranger’s flat, in addition to this the building will hold a ranger’s office, equipment, stores and a cleaner’s room. As well as toilet and shower cubicles, there are separate male and female changing rooms. Other features include Juliette balconies, a solar tube, bin and cycle stores, as well as a plant room- giving the building a respectable amount of qualities.